Bowler & Bowlster van het jaar


 

De bowler en bowlster die in het seizoen de meeste punten behaald door boven zichzelf uit te stijgen mag zichzelf bowler of bowlster van het jaar noemen van bowling vereniging Lelystad.

 

De regels zijn als volgt:

Op de scoreformulieren zal elke week je gemiddelde van dat moment afgedrukt staan. Tijdens de eerste drie games is het de bedoeling dat je tegen dit gemiddelde speelt. Wanneer je een game hoger dan je eigen gemiddelde gooit verdien je daar twee punten mee. Voor de eerste drie games kan je dus max. 6 punten verdienen. De serie over de eerste drie games is echter ook niet onbelangrijk. Gooi je over deze drie games hoger dan je gemiddelde dan kan je nog twee extra punten verdienen. In totaal zijn er dus per speelavond 8 punten te verdienen voor de titel bowler/ster van het jaar.

 

Voorbeeld berekeningen

Jan Strike staat in week twee 150 gemiddeld en gooit achtereenvolgens games van 150, 151 en 300. Hij krijgt nu de volgende punten toebedeeld:

Game Score Punten Verklaring
1 150 0 Jan heeft niet hoger gegooid dan zijn gemiddelde van 150.
2 151 2 Jan heeft hoger gegooid dan zijn gemiddelde van 150.
3 300 2 Jan heeft hoger gegooid dan zijn gemiddelde van 150.
Serie 601 2 Jan staat 150 gemiddeld. Voor de serie staat dat gelijk aan 450.
Jan heeft hoger gegooid dan 450 dus ook voor deze prestatie ontvangt hij 2 punten.
Totaal   6 Jan behaalt deze avond dus 6 punten voor bowler van het jaar.

 

Door zijn mooie score van week twee staat Jan in week drie 166,77 gemiddeld. Deze avond gooit hij games van achtereenvolgens 150, 170 en 160, Hij krijgt nu de volgende punten toebedeeld:

GameScorePuntenVerklaring
11500Jan heeft niet hoger gegooid dan zijn gemiddelde van 166.
21702Jan heeft hoger gegooid dan zijn gemiddelde van 166.
31600Jan heeft niet hoger gegooid dan zijn gemiddelde van 166.
Serie4800Jan staat 166 gemiddeld. Voor de serie staat dat gelijk aan 498.
Jan heeft niet hoger gegooid dan 498 dus hij ontvangt geen punten.
Totaal 2Jan behaalt deze avond dus 2 punten voor bowler van het jaar.

 

Omdat niet iedereen evenveel speelavonden kan spelen zal aan het eind van het seizoen het aantal behaalde punten gedeeld worden door het aantal games  dat je gespeeld hebt. Hierdoor ontstaat er een gewogen gemiddelde van je behaalde punten. Hierdoor ontstaat de eerlijkste uitslag.

Voor het bijhouden en verwerken van deze punten vragen wij graag u hulp.
Op dit moment is het technisch nog niet mogelijk op hiervoor een apart vakje te reserveren op de score lijst. Gaarne uw begrip hiervoor. Zou u zo vriendelijk willen zijn om na elke speelavond de door u gehaalde punten achter uw naam op het score formulier te schrijven. Uiteraard voeren wij een dubbelcheck uit maar omdat op dit moment het bijhouden van de stand voor bowler/ster van het jaar nog handwerk is, is elk beetje extra voorwerk mee genomen.